Na Minersku se čekalo 7 godina, 6 mjeseci i 2 dana. JNA hangari straha bit će pretvoreni u posjetiteljski centar

Hangar straha pretvaramo u šetalište sv. Ante, tim se riječima ministar državne imovine Goran Marić obratio novinarima nakon potpisivanja ugovora kojim su bivše vojne nekretnine u Minerskoj predane Županiji šibensko-kninskoj na upravljanje. Potpisivanju ugovora nazočila je i predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, kao i župan Goran Pauk koji je naglasio da je potpisivanje ugovora šlag na kraju priče oko valorizacije kanala sv. Ante.

U svom obraćanju Pauk je napomenuo da je pitanje upravljanje vojarnom Minerska bilo glavna kočnica u revalorizaciji kanala, možda čak i glavna prijetnja tom projektu.

– Dobivanjem prostora Minerske riješeni su svi pravni preduvjeti projekta turističke valorizacije kanala. Minerska će biti središte zone oko UNESCO tvrđave sv. Nikole kao posjetiteljski centar. Tu će biti smješteni svi popratni sadržaji – istaknuo je Pauk.

Nakon današnjeg dana slijedi potpisivanje ugovora o posjetiteljskom centru. To je ugovor vrijedan preko 25 milijuna kuna, financiran od strane Europske unije. Zatim ide realizacija projekta za izradu projekta dokumentacije za uređenje tvrđave sv. Nikole vrijedna 2,6 milijuna kuna. Na kraju, dodao je župan, ide aplikacija za obnovu i revitalizaciju tvrđave sv. Nikole.

Minerska je prostor koji je nekad izazivao nelagod i strah Šibenčana jer tamo nisu ni smjeli doći, a postaje dnevni boravak Šibenčana.

– Taj prostor vraćamo narodu, a želim da se svi Šibenčani priviknu na taj šok – rekao je kratko ministar državne imovine te još spomenuo i TEF kao projekt svog mandata.

Predsjednica je istaknula kako će šetnica dodatno valorizirati Šibenik kao grad, a iz svog iskustva je poručila kako su dva najteža problema u Hrvatskoj demografija, ali i propadanje državne imovine.

– Dobra je bila odluka Vlade da se državna imovina riješava kroz ministarstvo. Drago mi je da je ministar dođšao u Šibenik potpisati ugovor baš kad je moj Ured u ovom gradu. I dalje treba raditi na pitanjima rješavanja državne imovine – smatra Grabar-Kitarović.

Inače, od dana kada je podnesen zahtjev za dodjelu vojnih nekretnina u Minerskoj prošlo je točno sedam godina, šest mjeseci i dva dana.

(Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.