Dimenzije objekta ne odgovaraju veličini jedne splavi

Na najnovijim satelitskim snimkama uočen 16-metarski objektFoto: Google map / Screenshot / Facebook/Morski.hr

Na najnovijim satelitskim snimkama uočen je objekt dužine 16 metara, no dimenzije objekta ne odgovaraju veličini jedne splavi. Europska agencija za pomorsku sigurnost proslijedila informaciju francuskim vlastima. One će detaljno će analizirati sve što sateliti zabilježe, donosi HRT.

 Posljednji put kad je satelit pronašao objekt u Atlantiku, njegove dimenzije su bile blizu osam metara, a tijekom traganja dvojica članova posade zapovjednog broda pri traganju ALP Striker, primjećene su dvije rakete, bijele i crvene boje.

Maja Markovčić Kostelac, izvršna direktorica Europske agencije za pomorsku sigurnost (EMSA), u središnjem Dnevniku HRT-a je rekla da su satelitski podaci pomoćni alat u akcijama spašavanja, a da su ključne pomorske snage na terenu. Kazala je da je ovo jedna od najopsežnijih akcija koje se sjeća, traje od 26. rujna uz zračne i pomorske snage te satelitsko promatranje.

– Sada je potraga u drugoj fazi i mi ćemo se i dalje uključivati sa satelitskim motrenjem, dodala je. Objasnila je da aktivno motrenje znači da svi brodovi koji prolaze tim područjem pozorno motre svim raspoloživim sredstvima na brodovima te da se to doista i događa.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.