Na šibenske ceste stiže sedam radara: Podignite nogu s gasa i nasmiješite se

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Ministarstvo unutarnjih poslova je u postupku javne nabave 75 radara i još 150 kućišta od kojih će sedam radara i 12 ‘lažnih’ kućišta biti postavljeno u Šibensko-kninskoj županiji.

U okviru ove nabave policija kupuje i stotinu ručnih uređaja za mjerenje brzine, namijenjenih za vanjsku upotrebu u dnevnim i noćnim uvjetima te u uvjetima smanjene vidljivosti. Planiraju ukupno uložiti 39,4 milijuna kuna.

Radari će biti postavljeni na stupove duž glavnih prometnica i mjerit će brzinu na minimalno dvije prometne trake, dolaznoj i odlaznoj.

U okviru nabave ovih uređaja, koja podrazumijeva i instalaciju uređaja, policija je objavila i tablicu u kojoj otkriva u kojim će gradovima i u kojem roku biti montirani uređaji za mjerenje brzine montirani na stupove pored prometnica.

raspored-fiksnih_reference

Iako je na području naše županije u ovoj godini planirano postavljanje četiriju kamera i 11 ‘lažnih’ kućišta iz aktualne nabave, saznajemo da još nije montirana niti jedna kamera.

– Prije više od godinu dana iz MUP-a su bili na razgovoru s nama kako bi se dogovorili o mogućnosti postavljanja stupova i priključaka infrastrukture za kamere. Koliko imam informacije do danas taj projekt na državnim cestama kojima gospodare Hrvatske ceste u ovoj županiji nije realiziran – kazala nam je Irena Mudronja, ravnateljica Tehničke ispostave Hrvatskih cesta u Šibeniku.

U sljedećoj godini planirano je postavljanje još tri kamere, a 2020. godine još jednog ‘lažnog’ kućišta na cestama Šibensko-kninske županije.

Na određenim mjestima u kućišta će biti instalirani uređaji za mjerenje brzine, a na drugim pak mjestima bit će montirana prazna kućišta, kako bi djelovala preventivno, a u njih će se po potrebi moći montirati i uređaji za mjerenje brzine, ovisno o policijskoj procjeni.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Evo i popisa lokacija na kojima će policija postaviti ili radar ili ‘lažno’ kućište.

 1. Pirovac (križanje Jadranske magistrale i Zagrebačke ulice ),
 2. Vodice (Jadranska magistrala, kod Lidla),
 3. Vodice (Jadranska magistrala, kod Centra Dental),
 4. Šibenik (Jadranska magistrala, kod Plodina),
 5. Stupin Čeline (Jadranska magistrala),
 6. Podorljak (Jadranska magistrala, kod skretanja za Dvornicu),
 7. Čvor Dubrava kod Šibenika (D33 – smjer Tromilja),
 8. Bilo (Jadranska magistrala, u smjeru od Šibenika prema Splitu),
 9. Vodice (Jadranska magistrala, vodička obilaznica, kućište prema Pirovcu),
 10. Vodice (Jadranska magistrala, vodička obilaznica, kućište prema Šibeniku),
 11. Čenići (D33 – kod kbr. 163).

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.