Na šibenskim cestama očekujte policijsku kontrolu baš tamo gdje često nagazite gas

Na području Policijske uprave šibensko-kninske u petak će od 12 do 17 sati biti provedena još jedna u nizu ciljanih preventivno-represivnih akcija kontrole brzine kretanja vozila. U nadzor prometa bit će uključen maksimalni broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaju i oprema, koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa. Policijski službenici će vozače nadzirati na lokacijama na kojima je utvrđeno često prekoračenje dozvoljene brzine i na lokacijama na kojima su se događale prometne nesreće uzrokovane nepropisnom brzinom.

Pokazalo se, naime, da upravo ovakve akcije utječu na pad broja nesreća čiji je uzrok brzina. U proteklih jedanaest mjeseci na našem području, nepropisna brzina uzrok je 42 prometne nesreće manje nego u istom razdoblju prošle godine. Osim toga, smanjenje broja prekršaja također ukazuje na preventivno djelovanje ovakvih akcije, što proizlazi iz smanjena broja prekršaja, tako da je u proteklih jedanaest mjeseci uređajima utvrđeno 5.425 prekršaja nepropisne brzine kretanja, što u odnosu na 6.309 u istom razdoblju prošle godine čini pad za 884 prekršaja, a posebno ako se uzme u obzir učestalost ovakvih akcija u prometu i njihova najava putem medija.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.