Na sjeveru županije pada snijeg, sutra lokalno na otocima i uz obalu

Slab do umjeren snijeg kojeg bura nosi sa Dinare pada na krajnjem sjeveru županije i na području Sinja, a lokalno je došlo do stvaranja tanjeg snježnog pokrivača.

Trenutno se temperatura zraka na AMP Kijevo spustila na nula stupnjeva, a uz vlagu od 70 posto puše umjerena bura. Zbog velike razlike u tlaku između jake anticiklone stacionirane nad Britanijom i ciklone koja se produbljava u Jonskom moru tijekom noći i jutra očekuje se jačanje bure i tramontane koja će na već poznatim lokacijama imati olujne i orkanske udare, piše Šibenik meteo.

Veći dio dana očekuje se pretežno sunčano vrijeme, a navečer se na dijelu Kvarnera, na zadarskom području i otocima te na otvorenom moru očekuje porast naoblake uzrokovan meteorološkim fenomenom ‘Jadranskim lake effectom’ uz slabe oborine u obliku kiše, susnježice i snijega.

Uz jak vjetar koji će raditi probleme u prometu temperature zraka će se uz izraženi osjet hladnoće uz obalu kretati od 0 do 3, u zaleđu od -3 do 0 stupnjeva.

(Foto: Screenshot)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.