Na sjeveru županije zimski uvjeti, a promet diljem zemlje teče usporeno

Utjecaj ciklone na ovim prostorima nastavio se pa kao i jučer prevladava oblačno vrijeme uz kišu, lokalno i grmljavinske pljuskove.

Na samom kraju županije, u Golubiću, vladaju zimski uvjeti, a snijeg pada i u Lici, Gorskom kotaru, Slavoniji, Baranji i središnjoj Hrvatskoj. Moguća je poledica. Zimski su uvjeti na većini cesta u Lici i Gorskom kotaru, uključujući autocestu A1 Gospić-Maslenica, Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva II, državnu cestu DC1 na dionici Zagorje-Vaganac-Udbina-Gračac-Knin te staru cestu kroz Gorski kotar između Zdihova i Kikovice .

Na pojedinim cestama vozi se dodatno usporeno, zbog vozila zimske službe koja se kreću sporije, pa vozače molimo za strpljenje i razumijevanje. Podsjećamo vozače ostalih teretnih vozila da na području pojedinih policijskih postaja prometna policija može i njih isključivati iz prometa, ovisno o trenutnim meteorološkim prilikama i sigurnosnoj procjeni. Sve sudionike u prometu molimo za razumijevanje, kao i da poštuju upute prometne policije. Na autocesti A1 zbog popunjenosti odmorišta kroz Liku, teretna vozila s priključnim vozilom se isključuju već i na odmorištima u blizini Karlovca te Ogulina, izvijestio je Hrvatski autoklub.

(Naslovna fotografija:Ilustracija)

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.