Na snazi su zimski uvjeti vožnje i zabrane zbog jakog vjetra

Snijeg i vjetar stvorili su veće probleme u prometu, no zimske službe nije iznenadio snijeg u ožujku pa su za sve skupine vozila otvorene autoceste Zagreb-Split-Ploče i Rijeka-Zagreb, kao i državna cesta DC1 Karlovac-Knin-Split i Paški most.

Kako javljaju iz Hrvatskog autokluba, snijeg i dalje pada u Lici i Gorskom kotaru.

Zimski su uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru, uključujući staru cestu kroz Gorski kotar na dionici Zdihovo-Delnice. Zabrana je prometa za motorna vozila koja nemaju propisanu zimsku opremu i za teretna vozila s priključnim vozilom, a zimski su uvjeti i na ostalim županijskim i lokalnim cestama na području Delnica, Čabra i Vrbovskog.

Kolnici su mokri i skliski u Istri, Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Zbog povremeno jakih pljuskova kiše moguće je naići na veću količinu vode koja se zadržava na kolniku. Moguća je poledica. Iz HAK-a vozačima savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog vjetra zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle na dionici Jadranske magistrale Senj-Karlobag i na Krčkom mostu, a dodatno za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom na dionicama Jadranske magistrale Bakar-Senj i Karlobag-Sveta Marija Magdalena.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.