Četvrta međunarodna konferencija

Na Veleučilištu u Šibeniku raspravljat će se o ‘Izazovima današnjice’

Međunarodna konferencija ‘Izazovi današnjice’ održat će se na Veleučilištu u Šibeniku i to od 10. do 12. listopada.

Trodnevni program konferencije počinje u četvrtak, 10. listopada kada će se održati Oracle Academy program koji je namijenjen široj publici i studentima koje zanimaju novi trendovi u informacijskim  tehnologijama, a paralelno će se izvršiti diseminacija suradnje Veleučilišta s tvrtkom Oracle. Predavanja će održati Darko Jureković, Zoran Šegić i Ivan Delić iz Oracle Hrvatska.

Nakon službenog otvorenja konferencije u petak 11. listopada eminentni znanstvenici i stručnjaci će, svaki iz svoje domene interesa, izložiti model rješavanja digitalnih izazova današnjice kroz četiri plenarna predavanja.

‘Izazovi digitalne transformacije turizma: utjecaj digitalnih platformi za ponudu turističkog smještaja na tržište nekretnina’ tema je kojom će ravnateljica i viša znanstvena suradnica na Ekonomskom institutu u Zagrebu, Maruška Vizek, približiti konkretne pokazatelje promjena u području turizma nastalih uslijed novonastalih trendova digitalnog doba.

Voditelj Odjela za investicije u Gradskom vijeću Sant Boi de Llobregat, Barcelona, dr.sc. Željko Kulić predavat će o ‘Održivim modelima pametnih srednje velikih gradova: Strategija H2020 vs H2030′ te pojasniti područja suvremenog urbanog inženjerstva, prostornog planiranja i održivog razvoja gradova.

Treći plenarni predavač je voditelj međunarodnih projekata u tvrtki Positium LBS, u gradu Tartu (Estonija), Siim Esko te će održati predavanje na temu ’10 razloga zašto je mobitel transformirao prikupljanje podataka (iz područja turizma)’.

Voditelj međunarodnog ureda i predavač na Alma Mater Europaea ECM, Goran Gumze četvrti je plenarni predavač na konferenciji. Tema njegovog predavanja bit će ‘Vjerski radikalizam i terorizam u dobu digitalizacije’ u kojem će iznijeti svoja promišljanja koja je stekao radom na projektu Europske komisije MATES (De-radikalizacija i resocijalizacija radikaliziranih mladih).

Nakon plenarnih predavanja, ostali autori će imati priliku izložiti svoje radove. Prijavljen je 51 rad iz pet različitih tematskih područja za prezentaciju na konferenciji i uz naknadnu objavu u Zborniku konferencije.

Tijekom konferencije, u pratećem programu, održat će se Okrugli stol Održivi model pametnih srednje velikih gradova: ‘Strategija H2020 vs H2030’. Cilj Okruglog stola je da bude aktivan skup kako bi se zajedničkim snagama potakli zajedničke buduće projekate. Također, predstavnici pokrovitelja konferencije iz Hrvatske gospodarske komore održati će predavanje na temu nove platforme ‘Digitalna komora’ – nove komunikacijske platforme za poslovne subjekte, javnu upravu i građane.

Nakon prethodno održanih konferencija na kojima se raspravljalo o budućnosti turizma, ulozi turizma u razvoju lokalne zajednice te o održivom obalnom i pomorskom turizmu ovogodišnjom konferencijom poseban naglasak je stavljen na digitalnu transformaciju zbog njezinog izrazitog utjecaja na razvoj gospodarstva. Cilj konferencije je povezati znanstvenike i istraživače, te gospodarsku zajednicu kako bi zajedničkim snagama promovirali nove spoznaje te pokušali dati odgovore na izazove sa kojima se susrećemo.

Konferencija će se održati pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstva turizma i Hrvatske gospodarske komore.

Četvrtu konferenciju organiziraju Veleučilište u Šibeniku uz potporu partnera – Ekonomski institut Zagreb, Sveučilišni odjel za stručne studije Split, Alma Mater Europaea i Javna ustanova tvrđave kulture Šibenik.Moderator svih događanja biti će Frano Ridjan.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.