Na Velikoj Glavi odana počast braniteljima palim u skradinskom zaleđu

Jutros su kod spomen križa u Velikoj Glavi položeni vijenci i zapaljene svijeće u spomen na poginule branitelje u skradinskom zaleđu. Vijence su položila izaslanstva Šibensko-kninske županije, Ureda državne uprave, gradova Skradina i Šibenika i braniteljskih udruga te članovi obitelji poginulih branitelja.

glava8

Prema programu koji organiziraju Grad Skradin i župni ured Dubravice-Rupe, nakon polaganja vijenaca, sudionici obilježavanja Dana sjećanja bili su na misi u kapeli Gospe Fatimske u Dubravicama te na zajedničkom objedu ispod maslina.

Obilazak mjesta stradanja hrvatskih branitelja u rujanskom ratnom podvigu dio je programa obilježavanja 26. obljetnice Spomendana Rujanskog rata, koji se nastavlja u subotu, 16. rujna, na dan kada je 1991. godine u 17.57 sati oglašena zračna opasnost za grad Šibenik, a nedugo za tim i za Vodice pa potom i cijelu ondašnju Općinu Šibenik. Neprijateljski tenkovi istog su se dana u 20.08 sati pojavili na Šibenskom mostu, a oglasila se, paljbom po brodovlju JNA, u tajnosti preuzeta, bitnica Žirje.

glava7

glava6 glava5 glava4 glava3 glava2 glava1

glava10

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.