Načelniku Tribunja prerezane kočnice na automobilu: ‘Očito smo stali na prave žuljeve’

‘Kada sam krenuo automobilom s parkinga kraj kuće u kojoj živim, upalila su se upozorenja i uspio sam stati uz pomoć ručne kočnice. Nadao sam se da je samo kvar na kočnicama, međutim iz servisa su mi javili da je netko skalpelom otkinuo kočnice prednjeg pogona’, napisao je na Facebooku načelnik Općine Tribunj Marko Grubelić, nakon što mu je nepoznata osoba ili više njih prerezala kočnice na službenom automobilu u noći s ponedjeljka na utorak.

– Zar netko tko je kidao kočnice nije razmišljao o tome da postoji mogućnost da neko dijete, majka, otac, baka, djed može izaći na ulicu i da ja u momentu neću moći zakočiti i da je velika vjerojatnost tragedije? Zar je netko tko je kidao kočnice nije razmišljao o tome da i ja imam obitelj? – pita se Grubelić.

O tome je izvijestio i policiju i podignuo kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja.

– Ne pišem ovo da bi od sebe radio žrtvu, već da bi naglasio s koliko se stresnih situacija susreću načelnici/e i gradonačelnici/e. Puno je posla kojeg treba napraviti i puno je posla koji se već do sada napravio. Zasta ne znam zašto sam osobno bio cilj ovakvog kaznenog djela. Sav posao koji radim, zajedno sa suradnicima, radimo pošteno i u najboljim namjerama – poručio je Grubelić.

Pretpostavljam da smo nekim osobama koje su uvidjele da naš obraz nema cijenu i da situacije želimo i rješavamo isključivo na pošten i transparentan način to smeta, dodaje.

– Očito smo stali na ‘prave žuljeve’. Očito je ovo i dokaz da radimo dobar posao za širu društvenu zajednicu. Ni u kojem slučaju ne mislim posustati u ovom poslu kojeg obavljam, tako da jedina šteta koja se napravila u ovom slučaju jest ona na kočnicama. Počinitelju (i eventualnom naručitelju) ovog kaznenog djela želim sve najbolje u životu s nadom da će mu nekad proraditi savjest te da će u konačnici izaći na pravi životni put – napisao je Grubelić na Facebooku.

(FOTO: Hrvoje Jelavić/PIXSELL)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.