Nacionalni dan HMS-a u srijedu u Šibeniku: Na rivi od 10.30 predstavljanje službe i edukacija građana

Nacionalni dan Hitne medicinske službe ove će godine, u sridjeu s početkom u 10.30 sati biti obilježen u Šibeniku. Na Obali dr. Franje Tuđmana građanima će između 10.30 i 11.30 sati kroz edukacijske programe biti predstavljena Hitna medicinska služba.

Inače, središnje obilježavanje Nacionalnog dana HMS-a svake se godine održava u drugom gradu, a ove godine u Šibeniku će se okupiti djelatnici HMS-a iz svih dijelova Hrvatske kako bi na šibenskoj rivi proveli edukacijske programe kojima će nastojati djelatnost i dostignuća HMS-a približiti građanima. Svi zainteresirani moći će razgledati vozila HMS-a i čuti niz praktičnih savjeta o načinima postupanja u slučajevima kada je izravno ugrožen život ili teško narušeno zdravlje pojedinca ili zajednice.

U 11 sati je misa u Katedrali sv. Jakova, a program obilježavanja nastavlja se u 11.30 sati ispred katedrale. Događaju će prisustvovati izaslanik predsjednice Republike Hrvatske i župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk, Vladu će predstavljati predstavnik ministarstva zdravstva, izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora bit će Branka Juričev-Martinčev. U Šibenik stiže i ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba-Bujević, a u programu će sudjelovati i gradonačelnik Šibenika Željko Burić, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Šibensko-kninske županije Tomislav Jukić te brojni drugi gosti.

Svečana akademija u Hrvatskom narodnom kazalište u Šibeniku počinje u 12.30 sati.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.