Nagrada hrvatskog glumišta Nini Kleflin za režiju šibenske predstave ‘Čarobnjak iz Oza’

Nina Kleflin dobitnica je Nagrade hrvatskoga glumišta za najbolje redateljsko, dirigentsko ili koreografsko ostvarenje za režiju mjuzikla ‘Čarobnjak iz Oza’ u izvedbi Hrvatskoga narodnoga kazališta u Šibeniku.

Kazavši kako ta nagrada za nju ne znači samo nagradu za predstavu ‘Čarobnjak iz Oza’, nego i za veliki projekt glazbene trilogije koji je radila za Međunarodni dječji festival u Šibeniku.

nina kleflin1

– Ta se glazbena trilogija sastoji iz tri predstave – Matilda, Buratino i ČOZ. Tu trilogiju je radila ista grupa autora. Zato moja zahvalnost ide prije svega gradu Šibeniku koji me prihvatio kao svoju iako sam Zagrepčanka, onda upravi Kazališta i Festivala koji su omogućili da moje sanje postanu stvarnost, fantastičnom glumačkom ansamblu trilogije, djeci koja su iz kazališnih radionica Šibenika, a njih više od stotinu prošlo je kroz projekt trilogije, mojim kreativnim suradnicima, pjesnikinjama Ines Prajo i Arijani Konšti koje su napisale stihove za songove, mom scenografu Osmanu Arslanagiću, mojoj predragoj Sari Lovrić Caparin prekrasnoj kostimografkinji i na kraju čovjeku koji je zaista sa mnom bio glavni motor ovih projekata, naš kapetan i naša inspiracija, a to je kompozitor Neno Belan, kazala je Nina Kleflin.

nina kleflin2

Nagrade hrvatskoga glumišta 2018., za koje se zna reći da su zapravo kazališni Oskari, a kazališnim djelatnicima su posebno priznanje jer ih je nagradila struka – Hrvatsko društvo dramskih umjetnika, dodijeljene su sinoć na svečanosti u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

Svečanost se održava 24. studenoga u spomen na isti datum davne 1860. kada je glumac Vilim Lesić na pozornici Narodnoga kazališta na Markovu trgu u Zagrebu, nakon prekida predstave na njemačkome jeziku, a na nagovor Dimitrija Demetra rekao – od danas će se na zagrebačkoj pozornici glumiti samo na hrvatskome jeziku.

oz

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.