Najsnažniji ovogodišnji toplinski val potrajat će danima, a ni noći neće biti ugodne

Kombinacija temperature i vlažnosti zraka ovih dana daje osjet topline od oko 40°C, a u Putičanjima i Dubravicama je jučer skoro tolika bila i najviša dnevna temperatura zraka. U pola noći Šibenik je mjerio 29°C uz osjet topline od 35 stupnjeva. Uz pretežno sunčano i vruće vrijeme sljedećih dana prognostičari upozoravaju na toplinski val koji može djelovati na zdravlje, osobito ljudi osjetljivijih na vrućinu i sparinu, koja neće biti ekstremna, ali će gotovo diljem Hrvatske biti kao nikada ove godine. Na šibenskom je području jutro vedro uz vrlo slab burin. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Pirovcu 27°C, u Šibeniku 26, na Murteru i Žirju 25, u Vodicama, Putičanjima, Rogoznici i Skradinu 24, u Kninu i Dubravicama 23, u Primoštenu 22, u Drnišu 21, te u Bilicama 20°C.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije danas se očekuje sunčano i vruće. Ujutro će puhati burin, danju vjetar s mora, zapadni i sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 33 i 35 °C, a osvježenje se može potražiti u malo do umjereno valovitom moru čija je temperatura između 22 i 25 °C.

Na Jadranu u nastavku tjedna većinom suho, sunčano i vruće, a i noći će nerijetko biti vrlo tople. Mala vjerojatnost za poneki pljusak postoji u srijedu, uglavnom u Istri. Vjetar uglavnom slab, u noći i ujutro burin, danju maestral.

Sve ove dane UV indeks, mjera jakosti sunčeva zračenja, bit će vrlo visok pa se ne zaboravite kvalitetno zaštiti i prilagoditi preporukama, pogotovo ako ste osjetljivije kože i boravite dulje izvan ‘debele’ hladovine.

Izvori: CrometeoŠibenik MeteoDHMZHRT

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.