Nakon cjelodnevne potrage u Žitniću pronađena starica (80)

Cijeli dan, jučer je trajala potraga za nestalom 80-godišnjom ženom na području Žitnića koja je pronađena, iscrpljena i dehidrirana, oko 19.45 sati.

U subotu nešto prije 8.00 sati na dežurni telefon HGSS Stanice Šibenik zaprimljena je dojava Centra 112 o nestaloj starijoj osobi (80) na području Žitnića, zaseok Mujani. Starica je posljednji put viđena dan ranije nešto iza 18 sati od kada joj se gubi svaki trag.

Kako se radilo o djelomično minsko sumnjivom području, teren se osim zemaljskih snaga, pretraživao i iz zraka bespilotnom letjelicom (dronom). Nakon cjelodnevne intenzivne potrage oko 19.45 sati nestalu osobu je pronašla kćerka neprestanim dozivanjem, vidno iscrpljenu i dehidriranu, no na sreću bez vidljivih ozljeda, oko 3 kilometra zračne linije od mjesta posljednjeg viđenja. Zbog konfiguracije terena, sam transport potrajao je skoro cijeli sat do ceste gdje je predana djelatnicima Hitne medicinske pomoći na daljnju skrb.

U potrazi je sudjelovalo šest članova Stanice Šibenika sa tri potražna psa, dva člana Stanice Split sa bespilotnom letjelicom, obitelj, mještani i pripadnici MUP-a.

mujani1

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.