Nakon Joška Šupe i Pirovčanin Igor Meić u utrci za fotelju županijskog SDP-a? ‘Sve će biti jasno sutra’

18.04.2013., Sibenik - Kandidatkinja SDP-a za Sibensko-kninsku zupanicu Anita Bara predstavila kandidate za predstojece lokalne izbore u opcini Pirovac Antuna Klipu i Igora Meica Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

‘Sve će biti jasno sutra, tako da ne bih sad izlazio u javnost. Sazvao sam konferenciju na kojoj će biti poznat moj stav o tome’, odgovorio je Igor Meić, predsjednik Turističke zajednice Pirovac s članskom iskaznicom Socijaldemokratske partije, na pitanje Šibenskog portala hoće li sutra istaknuti svoju kandidaturu za predsjednika Županijske organizacije SDP-a.

U tom slučaju mladi bi Pirovčanin bio drugi SDP-ovac koji se kandidira za ‘vruću fotelju’ SDP-a Šibensko-kninske županije, s obzirom da je šibenski gradski vijećnik Joško Šupe prije tjedan dana u emisiji ‘Puls’ ŠIBaj TV-a ekskluzivno najavio kako ima aspiraciju preuzeti županijsku organizaciju.

– Koristim ovu priliku da obznanim svoju kandidaturu za predsjednika županijskog SDP-a – poručio je Šupe.

U utrku za čelno županijskog SDP-a zasigurno neće Ivan Klarin koji je i otišao s te pozicije nakon što nije izabran u Predsjedništvo niti u Glavni odbor SDP-a otkako mu je na čelu Davor Bernardić s kojim se, poznato je, Klarin javno ‘kačio’ još u vrijeme predavanja kandidatura za novog šefa stranke nakon odlaska Milanovića.

Na njegovo je mjesto u siječnju 2017. godine zasjeo Franko Vidović u svojstvu vršitelja dužnosti predsjednika županijske organizacije, no s te ga ‘govornice’ javnost nije imala priliku previše čuti ni vidjeti. Saborska fotelja i čuvanje ramena Davoru Bernardiću očigledno mu više odgovara, što je i potvrdio u lipnju prošle godine nakon poraza na lokalnim izborima za mjesto župana.

– Što se mene tiče, završio sam s lokalnom politikom. Više se neću kandidirati za niti jednu funkciju na lokalnoj razini – kazao je tada Vidović.

Preostaje stoga čekati početak svibnja kada će biti poznat datum unutarstranačkih izbora za županijsku organizaciju SDP-a, ali i eventualna nova imena koja planiraju u utrku za prvog čovjeka SDP-a Šibensko-kninske županije.

Restović se glatko uspeo do čela šibenskog SDP-a, ali za županiju se polako sprema bitka

(FOTO: Hrvoje Jelavić/PIXSELL)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.