Od vikenda opet toplije

Nakon meteorološki dosadnog četvrtka, spektakularni kraj petka

Tlak zraka od samo 980 hektopaskala rijetko se pojavi nasred Jadrana, a baš tako bit će u petak predvečer. Tlak će od jutra prvo padati do petka popodne za oko 20 hektopaskala, a od tada do subote popodne naglo će porasti za oko 30 hektopaskala. Udruženom snagom, olujni do orkanski vjetar, obilne oborine i vrlo nizak tlak vrlo vjerojatno će poplaviti neke rive, a bez imalo sumnje ljudima osjetljivim na vremenske promjene neće biti lako.

Na šibenskom području jutros je pretežno oblačno uz slabo jugo. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Rogoznici 10 °C, u Murteru i na Žirju 7, u Šibeniku, Primoštenu, Tisnu i Pirovcu 6, u Vodicama, Skradinu i Oklaju 5, u Bilicama i na Promini 4, u Dubravi i na Miljevcima 3, u Drnišu 2, a u Kninu 1 °C.

Na Jadranu danas umjereno i pretežno oblačno, mjestimice s kišom, u unutrašnjosti zemlje i susnježicom i snijegom, prvenstveno poslijepodne i navečer. Na Jadranu slaba i umjerena bura i sjeverozapadnjak, na jugu i jugo te jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura većinom između 8 i 13 °C.

Od vikenda će zatopliti na Jadranu, pri čemu samo na sjevernom dijelu uz više oblaka može biti kiše. No, u petak oblačno i kišovito, i to posebno potkraj dana, kada mjestimice može biti obilnije kiše, a u Dalmaciji i pljuskova s grmljavinom te nevera.

Prognoze za prvi dio novoga tjedna su prilično postojane. Na Jadranu i područjima uz njega promjenljivo oblačno, uz većinom slabo do umjereno jugo, te povremenu mjestimičnu kišu.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRTVremenska prognoza by Silvio

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.