Kratkotrajna stabilizacija

Nakon obilne kiše i plavljenja riva, vikend će biti pauza pred novu rundu divljeg vremena

Olujno jugo praćeno jakom kišom uzrokovalo je sinoć plavljenje riva diljem obale, a s odlaskom ciklone danas će se atmosfera stabilizirati, oblaci razići i zapuhat će bura i tramontana. Dnevne temperature postupno će rasti, što će najaviti novu rundu kiše, juga i natprosječnih temperatura za ovo doba godine.

Na Promini je jutros izmjereno 1.8 °C, Golubić, Miljevci, Kistanje i Drniš mjerili su 4, Knin, Kijevo i Primošten 5, Žaborić, Brodarica, Vodice, Rogoznica i Šibenik 6, Dubrava, Skradin i Zaton 7, a Žirje, Krapanj, Jezera, Pirovac i Punta Planka 8 °C.

Dnevne temperature zraka od 8 do 14 °C uz obalu, u zaleđu od 4 do 9 °C. Subota će, dakle, na našem području biti idealna za sve one koji vrijeme žele iskoristiti za boravak na otvorenom, jer već u nedjelju će zapuhati jugozapadnjak i jugo s kojim dolaze novi oblaci, pa i kiša na sjevernom Jadranu.

Temperatura će idućih dana uz jugo još rasti, na vrijednosti znatno iznad prosjeka. No, na Jadranu će se izmjenjivati sunčana i oblačna razdoblja, mjestimice će biti i kiše, najvjerojatnije i najčešće na sjevernome Jadranu, a od srijede će kiša ipak biti sve češća i u Dalmaciji.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.