Nakon pola stoljeća Tijat uplovio u Skradin, a Strikoman je snimio i milenijsku fotografiju

Nakon pola stoljeća brodska linija 504, koja je nekad povezivala Šibenik sa Zatonom, Raslinom i Skradinom, danas je zaplovila.

Mnogobrojne putnike je od Šibenika do Skradina prevezao brod Tijat odnosno nekadašnji Ohrid, a dolaskom u Skradin vodički fotograf Šime Strikoman snimio je 561. milenijsku fotografiju koja je okupila oko 500 sudionika i na taj način obilježio 63 godine Tijatove plovdibe i 50 godina otkako je linija 504, kojom je plovio Ohrid i povremeno Valjevo – ukinuta.

strikoman

Dusko Jaramaz/PIXSELL
Duško Jaramaz/PIXSELL

DSC_0237 DSC_0249 DSC_0257

Ideja o uspostavi linije 504 na jedan dan potekla je od samog Strikomana, a ekipa iz Facebook grupe ‘Tijat u srcu’, koja već nekoliko godina surađuje s vodičkim fotografom, objeručke ju je prihvatila. Naime, prvi put povezao ih je Tijat povodom 60. rođendana, drugu milenijsku fotografiju odradili su na Zlarinu u spomen na preminulog predsjednika Mjesnog odbora Vladimira Bunetu.

DSC_0254

Tijat i brod Dida Frane isplovili su u 10 sati sa šibenske rive, uz pratnju Šibenske narodne glazbe, a u Skradin su pristali nešto prije 11,30 sati.

tijat

tijat1

tijat2

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.