Izvijestili iz PU šibensko-kninske

Napad u Uzdolju okarakteriziran kao izazivanje nereda. Počiniteljima prijeti do 5 godina zatvoraFoto: Ilustracija

Napad na osobe u lokalu u Uzdolju protekle srijede okarakteriziran je kao kazneno djelo izazivanja nereda, izvijestili su iz Policijske uprave šibensko-kninske.

Odlučeno je to nakon izvršenih konzultacija u Općinskom državnom odvjetništvu, priopćeno je iz policije.

Prema počiniteljima će se primjenjivati članak 324. stavak 2 Kaznenog zakona. Prema njemu, akoje kazneno djelo iz stavka počinjeno iz mržnje, prema većem broju osoba, uz uporabu oružja ili opasnog oruđa ili dovede u opasnost život ili tijelo druge osobe ili je dovelo do znatne imovinske štete, počinitelj će se kazniti kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.

Podsjetimo, još nisu pronađeni počinitelji koji su napali osobe u tamošnjem lokalu, dok su za napad koji se iste večeri dogodio u Đevrskama podignuto je ukupno pet prekršajnih i jedna kaznena prijava.

Policija je privela i nakon krim obrade okrivila 28-godišnjaka i 25-godišnjaka za prekršaje protiv javnog reda i mira koje su počinili u srijedu u kafiću u Đevrskama. Propisana kazna za naročito drsko i nepristojno ponašanje na javnom mjestu te vrijeđanje građana i narušavanje njihovog mira propisana kazna je od 184 do 1.293 kune ili do 30 dana zatvora.

Utvrđeno je da su okrivljeni 21. kolovoza oko 22.50 sati u Đevrskama, u alkoholiziranom stanju došli u ugostiteljski objekt 62-godišnjaka osobnim automobilom Golf, šibenskih registracijskih oznaka.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.