Određene su mjere opreza

Napadači iz Uzdolja pušteni na slobodu, Državno odvjetništvo podnijelo žalbu protiv rješenja suda

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku podnijelo je žalbu protiv rješenja Općinskog suda u Šibeniku u predmetu protiv petnaestorice hrvatskih državljana zbog počinjenja kaznenih djela nasilničkog ponašanja, oštećenja tuđe stvario i pet kaznenih djela tjelesne ozljede u ugostiteljskom objetku u Uzdolju.
Općinski sud u Šibeniku odbio je prijedlog Općinskog državnog odvjetništva u Šibeniku da se desetorici okrivljenika produlji istražni zatvor zbog okolnosti koje upućuju na opasnost da će ponoviti kazneno djelo, dovršiti pokušano kazneno djelo, ili da će počiniti teže kazneno djelo za koje je prema zakonu moguće izreći kaznu zatvora od pet godina ili težu kaznu. Sud im je odredio mjere opreza zabrane posjećivanja određenih mjesta i obveza redovitog javljanja određenoj osobi ili državnom tijelu, priopćeno je iz DORH-a.
U žalbi se predlaže da Županijski sud u Šibeniku žalbu prihvati i produlji istražni zatvor desetorici okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.
Podsjetimo, Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku podnijelo je prošli tjedan Općinskom sudu u Šibeniku optužnicu protiv petnaestorice hrvatskih državljana zbog počinjenja kaznenih djela nasilničkog ponašanja i pet kaznenih djela tjelesne ozljede u ugostiteljskom objetku u Uzdolju 21. kolovoza.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.