Nastaje brend ‘Oleum Riditinum’, zlatno ulje koje će oživjeti danilsko polje

Projekt ‘Oleum Riditinum’, kojem je cilj kroz brendiranje ekstra djevičanskog maslinovog ulja dobivenog od roda sa arheološkog lokaliteta ‘Rider’ u Danilu, uspješno je odradio prvu fazu. Na Šestim dani maslinovog ulja u Dalmaciji, održanim u Vodicama predavanje ‘Projekt Oleum Riditinum, kreativne agencije Kocka, s osvrtom na povijest šibenskog maslinarstva  održala je Marija Krnčević Rak, kustosica Muzeja grada Šibenika, a prvo ulje šibenskog muzeja dobilo je zlatnu medalju za ekstra djevičansku kvalitetu.

zlatna

O ideji Željka Krnčevića, dugogodišnjeg voditelja Arheološkog odjela Muzeja grada Šibenika i maslinara, da se kroz ekstra djevičansko maslinovo ulje sa lokaliteta antičke vile pokrene razvoj Danila i povežu svi koji će u danilskom polju proizvoditi maslinovo ulje Šibenski portal već je pisao.

rider

– Moram se konzultirati sa gospodarstvenicima oko realizacije same prodaje ulja. Još ne znamo hoće li se prodaja morati obavljati preko nekog OPG-a ili će možda sam Muzej moći obavljati prodaju ili Udruga sv. Danijel. Uglavnom ideja sad ide u realizaciju. Na temelju nalaza i dokaza iz Danila da je naša ‘olea’ ovdje od vremena Ilira, Muzej grada Šibenika i Udruga sv. Danijel ponudit će turistima proizvod ‘Oleum Riditinum’  sa tradicijom od dvije tisuće godina, opisuje daljnje korake Krnčević.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.