Nastavlja se ‘proljeće s posebnim potrebama’: I lipanj bi mogao početi hladnom olujom

Još barem tjedan dana pratit će nas prognoze koje spominju promjenljivo, nestabilno, djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima, povremeno kiša, osobito u obliku poslijepodnevnih pljuskova, mjestimice praćenih i grmljavinom, a lokalno je moguće i olujno nevrijeme pa i tuča.

Na šibenskom je području jutros pretežno oblačno sa slabim istočnim vjetrom. Temperatura zraka u 7 sati od Pirovca do Rogoznice i od Žirja do Skradina kretala se između 15 i 16 °C, u Drnišu je 14, a u Kninu 13 °C.

Na srednjem Jadranu danas može biti pokojeg pljuska ili malo kiše, a kiša praćena grmljavinom vjerojatnija je mjestimice u unutrašnjosti Dalmacije. Najviša dnevna temperatura od 20 do 23 °C, uz umjereno i jako jugo koje će kroz dan oslabjeti.

Na Jadranu će uz jugozapadnjak u prvoj polovini novog tjedna puhati i jugo. I pritom će biti nestabilno, poglavito na sjevernom dijelu, gdje do srijede gotovo svakoga dana treba računati na kišu, lokalno i grmljavinu. Prema jugu manje oblaka i manja vjerojatnost za pljuskove koji bi na sjevernom dijelu trebali biti rjeđi pa čak i izostati u četvrtak i petak. Temperatura zraka neće se značajnije mijenjati, a more neće biti tako valovito kao tijekom vikenda.

Prognostičari su uočili na modelima kako se i na samom početku lipnja sprema još jedan prodor polarnog zraka što znači i mogućnost još jednog olujnog nevremena. Još je prerano za sigurnije i točnije prognoze, ali jasno je da ova godina ima ‘poremećaj u razvoju’.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRTVremenska prognoza by Silvio

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.