Radionica u ponedjeljak u Šibeniku

Naučite sve o inovativnoj poljoprivredi koja daje kvalitetnije i otpornije plodove

Šibensko-kninska županija u suradnji sa Centrom dr. Rudolfa Steinera organizira radionicu o biodinamičkoj poljoprivrednoj proizvodnji u ponedjeljak, 14. listopada u 17 sati u Gradskoj knjižnici ‘Juraj Šižgorić’.

Teme edukacije su ‘Biodinamička poljoprivreda  – inovativna poljoprivreda sa dodanom vrijednošću’ i ‘Kompost – biodinamički aktivator tla’, a predavačice su Dijana Posavec i Amalka Vukelić.

Biodinamička poljoprivreda sastoji se od bioloških procesa koji uključuju zelena gnojiva, zatravljivanje, kompostiranje, kompatibilnost biljaka, integriranje usjeva i stoke, oranje i kultiviranje zemlje. Biljna raznolikost je ključ uspjeha u biodinamičkom uzgoju. Mijenjanje usjeva, sa zatravljivanjem i zelenim gnojivima, daje zdravlje tlu, uništava parazite i kontrolira korov i nametnike. Kompostiranje je ključ biodinamičke poljoprivrede i izvor zdravog tla, jer reciklirana gnojiva i organski otpad u kompostnoj hrpi stvaraju vitalan humus.

Jedan od glavnih razloga ovakvog uzgoja su nutritivno bogatije namirnice u usporedbi s onima iz konvencionalnog uzgoja. Biljke uzgojene na biodinamičkim principima otpornije su na vremenske nepogode i energetski su učinkovitije, a sve više dobivaju na važnosti zbog klimatskih promjena, energetskih nestašica, te rasta populacije.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.