Navečer stiže naoblačenje, a u ovom tjednu bit će sunca, kiše, juga i bure

Veći dio ponedjeljka vrijeme će biti stabilno, suho i većinom sunčano. Tijekom dana sve osjetnija južina, navečer sa zapada i naoblačenje, a u utorak nova promjena vremena s kišom, ponegdje i grmljavinom.

Jutros je tako na šibenskom području vedro sa slabim jugoistočnim vjetrom. U Šibeniku, Vodicama i Pirovcu temperatura zraka u 6.00 sati bila je 13°C. Rogoznica je jutros najtoplija s 15°C, u Skradinu je 12, u Bilicama 10, u Dubravi 8, a u Drnišu i Kninu 7°C.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije danas će biti sunčano uz malu, poslijepodne ponegdje i umjerenu naoblaku. Vjetar uglavnom slab, a samo mjestimice ujutro umjerena bura. Najviša dnevna temperatura od 22 do 25 °C.

tjedan0210

U utorak će se na Jadranu, uz umjereno i umjereno jako jugo i jugozapadnjak jače naoblačiti, a mjestimične kiše, pa i u obliku pljuskova praćenih grmljavinom, bit će češće u drugom dijelu dana, na sjevernom dijelu lokalno i izraženije.

Već u noći na srijedu na sjeveru će zapuhati bura, s kojom će se razvedravati, no povremene kiše bit će u srijedu još osobito na krajnjem jugu. Četvrtak će biti uglavnom suh te barem djelomice sunčan, a nakon kraćeg predaha, novo naoblačenje moguće je već u petak. Temperatura zraka neće se znatnije mijenjati.

Izvori: CrometeoŠibenik MeteoDHMZHRT

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.