Ne čekajte vikend za pranje jer danas je dan za sušenje

Stižu nam malo manje topli dani nego početkom tjedna. Danas uglavnom suho, na Jadranu uz često jaku buru s olujnim udarima. Na šibenskom području jutros je vedro s  slabim sjeverozapadnim vjetrom. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Rogoznici i Murteru 12 °C, u Pirovcu i na Žirju 11, u Šibeniku i Skradinu 10, u Vodicama, Drnišu, Kninu i Primoštenu 9, na Prviću i Miljevcima 8, u Zatonu 5, a u Bilicama 3 °C.

Na srednjem i južnom Jadranu te u unutrašnjosti Dalmacije danas će prevladavati sunčano, uz umjerenu i jaku buru, mjestimice i uz olujne udare, zbog koje će more, osobito na otvorenome, biti umjereno valovito i valovito. Temperatura zraka danju većinom od 10 do 14 °C.

Od sutra promjenljivo i hladnije uz povremenu mjestimičnu kišu, ponajviše na Jadranu i područjima uz njega, a na kopnu je moguć i snijeg, posebice krajem subote u gorju.

Nakon većinom suhog i malo toplijeg petka, nove izraženije kiše bit će u subotu. U drugom dijelu subote zapuhat će bura pa će sljedeći tjedan biti svježije, primjerenije početku prosinca. Naime, u nedjelju popodne i u noći na ponedjeljak prelazi nas još jedna plitka ciklona. Nakon prolaska doći će do njezinog jačanja, a s tim i do proboja bure te prodora hladne zračne mase. Temperatura zraka u osjetnom padu pa će utorak i srijeda biti osjetno hladniji.

Unatoč zahlađenju koje je pred nama zaključke o najvjerojatnije prosječno toploj zimi u većini kontinentalne Hrvatske, te malo toplijoj od prosjeka i u našem primorskom dijelu, te o vjerojatno više oborina nego što je uobičajeno u većini Hrvatske, prošlih su dana donijeli stručnjaci na međunarodnom meteorološkom skupu u Kairu

Izvori: CrometeoŠibenik MeteoDHMZHRT

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.