Novi vizualni identitet

Nekoliko milijuna kuna vrijedna obnova škole Jurja Šižgorića pri kraju

Obnova Osnovne škole Jurja Šižgorića vrijedna 8,4 milijuna kuna, sa PDV-om, za mjesec dana bi trebala biti gotova. Za projekt obnove škole Grad Šibenik je osigurao 40 posto bespovratnih sredstava europskih fondova. Iz Europskog fonda za regionalni razvoj Gradu Šibeniku odobren je iznos od 1.840.324 kuna, dok je iz Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini odobreno 1.561.152 kuna.

Osnovna škola Jurja Šižgorića stara je 45 godina, sastoji se od suterena, prizemlja i kata, a ukupne je građevinske bruto površine 4074,5 metara kvadratnih. U školi je zaposleno 47 djelatnika i ima 341 učenika. Planirani zahvati odnosili su se na postavljanje toplinske izolacije na vanjske zidove i ravni krov, postavljanje hidroizolacije na ravni krov, zamjenu stare stolarije novom u PVC-u, zamjenu postojećeg sustava grijanja na lož ulje s grijanjem na plinski kotao, postavljanje sunčanih kolektora na krov za potrebe zagrijavanja potrošne tople vode i zamjenu rasvjetnih tijela učinkovitijima. Projektiranom investicijom škola iz energetskog razreda C prelazi u A+, ali i dobiva potpuno novi vizualni identitet.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.