Nekretnine u Primoštenu i Rogoznici među 20 najskupljih u Hrvatskoj

Foto: Facebook/Foto iz zraka

Najveći rast prosječne cijene nekretnina zabilježen je u siječnju u Šibensko-kninskoj županiji. U usporedbi sa istim mjesecom prošle godine cijene po četvornom metru nekretnina u našoj županiji rasle su za 4,2 posto. Jedini značajniji rast zabilježen je u Istarskoj županiji za 3,3 posto, te neznatni u još šest županije. U svim ostalim županijama prosječna cijena nekretnina je u padu.

Četvorni metar kuća, prema analizi portala Njuškalo, najskuplji je u Dubrovačko-neretvanskoj, potom u Splitsko-dalmatinskoj, a kuće u Šibensko-kninskoj županiji prodaju se po trećoj naskupljoj cijeni kvadrata u Hrvatskoj od 1.659 eura. Cijena stanova u našoj županiji od 1.627 eura za četvorni metar šesta je u Hrvatskoj.

Na listi dvadeset najskupljih gradova i mjesta po cijenama nekretnina, na kojoj već godinama sam vrh drži Dubrovnik, a slijede ga Opatija i Hvar, 17. i 18. mjesto drže Primošten i Rogoznica sa malo iznad dvije tisuće eura po četvornom metru nekretnina.

Rezultati su to novog istraživanja portala Njuškalo, provedenog na uzorku od 164 tisuće aktivnih oglasa u siječnju 2017. godine. Generalni je zaključak kako cijene nekretnina u Hrvatskoj pokazuju blagi oporavak prema istom mjesecu prošle godine i prema prosincu 2016. U siječnju je najveća potražnja bila za stanovima u Zagrebu i Splitu, veličine 60 do 70 četvornih metara i u rasponu cijena od 600 do 700 tisuća kuna.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.