Nema grijanja, nema sjednice! Odgođena Županijska skupština u šibenskoj ‘ledenoj dvorani’

Foto: Hrvoje Jelavić/PIXELL

Zbog temperature prostorije oko nule i nemogućih uvjeta za rad u velikoj dvorani Gradske vijećnice u Šibeniku, za danas sazvana sjednica Skupštine Šibensko-kninske županije, uz dogovor svih stranaka, nije održana. Novi termin održavanja je 7. ožujka.

Iako je grijanje dvorane Gradske vijećnice uključeno još jučer, do jutros se temperatura nije popela niti nekoliko stupnjeva iznad vanjske temperature pa su svi sudionici sjednice reagirali negodovanjem i ostajali u kaputima, šalovima i rukavicama čekajući što će odlučiti Nediljko Dujić, predsjednik Županijske skupštine.

skupstina5

– U vrijeme kada su slani pozivi i materijali nitko nije mogao biti toliko vidovit da će danas biti ekstremno hladno. Noćas se temperatura spustila i do osam stupnjeva ispod nule, a na žalost, tehnički uvjeti ove dvorane su takvi da sustav grijanja ne radi kada su vanjske temperature ispod nule. Razgovarali smo i najbolji prijedlog je da ovu sjednicu odgodimo zbog niske temperature. Nema uvjeta za rad u dvorani, kazao je Dujić i najavio članovima Skupštine kako će tajnik Skupštine pojedinačno izvijestiti o nastavku sjednice sljedećeg tjedna.

Dujić je potvrdio da je grijanje jučer uključeno te da su i sinoć provjeravali uvjete, ali zbog niskih noćnih temperatura sustav grijanja tijekom noći nije radio.

Nezavisni vijećnik Stipe Petrina tvrdi da je sjednicu trebalo ranije odgoditi pa čak i ne sazivati u današnjem terminu jer se po dugoročnim prognozama koje svi građani ovih dana prate znalo da nas danas očekuje vrhunac hladnog vala.

skupstina2

– Pratimo mi prognozu, ali materijali poslani osam dana prije i nitko mogao znati da će danas situacija s grijanjem biti ovakva kakva je. Složili smo se da ovo nije dobro za zdravlje svih ljudi koji bi morali ovdje odsjediti tri-četiri sata, dodao je Dujić.

U kontaktima s ministrom uprave Lovrom Kuščevićem, pokušava se doći do rješenja u kojem će uredi Državne uprave preseliti u neki drugi prostor u Šibeniku koji je u vlasništvu države te napustiti prostor u prizemlju zgrade županije gdje bi se uredila dvorana za sjednice županijske Skupštine i druge potrebe.

– Mi smo sada podstanari u ovom prostoru Grada Šibenika, ova dvorana je građena kada je građena i ima tehničke uvjete koji ne zadovoljavaju minimalne uvjete za održavanje sjednica. Država ima svoje imovine u Šibeniku i može osloboditi prostor u zgradi županije, rekao je Dujić.

skupstina4

Petrina je ponovno zamjerio županiji što u 23 godine taj problem još nije riješen i kako je rekao nije županija ništa izgradila već novac troši isključivo na ‘političku korupciju i kupovanje glasova’.

– Sad su se sjetili da prostor nije adekvatan, a mi to govorimo već osam-devet godina, rekao je Petrina, ponovno optuživši Dujića da se lažno predstavlja te da on nije predsjednik Skupštine, nego tek vijećnik što, po Petrini, dokazuje prva točka dnevnog reda sjednice koja je trebala biti održana danas.

Pod tom točkom trebao je ponovno biti aktiviran mandat Milivoja Gracina, izabranog vijećnika sa Nezavisne liste Stipe Petrine, a automatski bi prestao mandat zamjenskog vijećnika Ante Šolića.

skupstina6 skupstina7

Naslovna fotografija: Hrvoje Jelavić/PIXELL

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.