Nesreće i bura usporavaju val turista na cestama prema Jadranu

Krenuo je turistički val prema Jadranu, a uz ‘podršku’ jake bure, gužve su na svim pravcima prema moru.

Kako javlja Hrvatski autoklub na autocesti A3 Bregana-Lipovac kod odmorišta Križ (na 77. km) u smjeru Zagreba, prometuje se usporeno, zbog prometne nezgode.

Pojačan je promet na cestama u smjeru mora i obrnuto prema unutrašnjosti kao i u priobalju. Na autocestama su česti kraći zastoji u blizini odmorišta i čvorova pa iz HAK-a vozačima savjetuju da održavaju sigurnosni razmak između vozila. Vozi se usporeno i u koloni u pokretu između naplatnih postaja Lučko i čvora Bosiljevo 2. Pojačan je priljev vozila i u većini trajektnih luka.

Zbog vrlo gustog prometa zabilježene su kolone vozila. Na zagrebačkoj obilaznici (A3) iz smjera Kosnice u smjeru naplatnih postaja Lučko kolona je duga oko 9 kilometara, na zagrebačkoj obilaznici (A3) iz smjera Jankomira u smjeru naplatnih postaja Lučko kolona je duga oko 500 metara, a na izlasku s autoceste A1 na NP Lučko u smjeru Zagreba kolona je duga oko kilometar.

Kod tunela Sveti Ilija (CP Biokovo) u smjeru mora kolona je duga oko kilometar, sa otoka Krka prema kopnu kolona je duga oko dva kilometra, a u smjeru otoka Krka oko 500 metara.

Zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija stvorila se kolona dugačka dva kilometra koja se dijelom proteže i na Istarski ipsilon.

Zbog bure, na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila).

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.