Netko je otrovao Beti, potražnog psa šibenskog HGSS -a

Tijekom redovitog treninga, otrovana je Beti, potražna kuja šibenske stanice Hrvatske gorske službe spašavanja. Vrijedna Beti otrovala se u utorak, namjerno postavljenim mamcem u zaleđu Vodica, kako kažu, ‘od strane nepoznate osobe ili više njih’.

– Beta je naš vrijedan resurs koji je do sada sudjelovala u brojnim potragama, kako u Šibensko – kninskoj županiji tako i u čitavoj Hrvatskoj, sa nekoliko iznimih pronalazaka. Osim toga, školovana je za pretrage za nestalim osobama u ruševinama. Školovanje potražnog pasa traje njegov cijeli život kako bi ostao u visokoj pripravnosti za izvanredne situacije. Za životinju izuzetno naporan posao, a za obavljanje takvog posla mora biti u izuzetnoj dobroj tjelesnoj kondiciji i zdravstvenom stanju – navode iz HGSS-a.

Iako se Beti oporavlja, neizvjesno je ostaje li HGSS Stanica Šibenik, kao i cijela županija, bez tako vrijednog resursa u spašavanju ljudskih života.

– Apeliramo na postavljače mamaca sa otrovom za mesojede da se sa prirodom i njenim stanovnicima odnose sa respektom kakvog zaslužuju, te da prestanu sa takvom praksom – naglasili su i kazali kako su protiv nepoznatog počinitelja podnijeli prijavu MUP-u.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.