Nemojte zanemariti upozorenja Pomorskog meteo centra

Nevera i pijavice moguće navečer i u noći, a već od subote smirivanje vremena

Pljuskova i grmljavine bit će tijekom petka, već prijepodne u zapadnim krajevima unutrašnjosti, zatim i u istočnim, a poslijepodne i osobito navečer i na većem dijelu Jadranu, osim na jugu, gdje su nestabilnosti vjerojatnije tek u noći na subotu. Tijekom petka je i vrlo velika vjerojatnost za mjestimična olujna nevremena i tuču, a na Jadranu su ponovno moguće i pijavice. Posebno na oprezu trebaju biti nautičari koji bi, po preporuci Pomorskog meteorološkog centra DHMZ-a, na vrijeme trebali potražiti sigurne luke jer uz nevere može biti i jakog vjetra.

Na šibenskom je području jutros vedro bez vjetra. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Oklaju i Rogoznici 23 °C, u Šibeniku i Murteru 22, u Vodicama, Skradinu, Pirovcu i Jezerima 21, u Primoštenu, Bilicama i Žaboriću 20, u Golubiću, Zatonu i na Miljevcima 19, a u Drnišu 18 °C.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije danas barem djelomice sunčano, prema večeri uz porast vjerojatnosti za nevere, prvo u sjevernoj Dalmaciji i unutrašnjosti, a zatim i drugdje. Zadržat će se vruće, no ipak će zbog više oblaka dnevna temperatura biti malo niža nego jučer, uglavnom do 32 °C.

Subota će na Jadranu donijeti razvedravanje, ali u jutarnjim satima će još biti lokalnih nevera. Jaka, na udare i olujna bura okretat će na sjeverozapadnjak. Vjetar će u većinom sunčanu nedjelju slabjeti. Prevladavajuće sunčano bit će sve do sredine tjedna, kada će porasti vjerojatnost za jugo, time i nestabilnosti.

Pogoršanje vremena danas će biti jače na kopnu, ali zbog visokih temperatura mora frontu ne bi trebali podcijeniti kad uđe nad Jadran. Ona bi se trebala raspadati putem prema šibenskom području i dalje na jug dok bi na Kvarneru moglo biti žestokih grmljavinskih pljuskova. Glavnina fronte se očekuje kasnije popodne te prema večeri na kopnu, a prema večeri te u noći na subotu na sjevernom Jadranu, odnosno u Dalmaciji. Ne bi bilo loše da provjerite vezove brodova, borove pod kojima ste parkirali i sve oko kuće što bi moglo odletjeti.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRTVremenska prognoza by Silvio

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.