Nagla promjena vremena

Nevrijeme poharalo dijelove Istre, Dalmacije i Like: ‘Upalila se rasvjeta na autocesti, vozimo 40 km/h’Foto: Šibenik Meteo

U Hrvatskoj je subota osvanula uz uglavnom sparno i vruće vrijeme. Diljem države bilo je sunčanih razdoblja, ali i povremene umjerene naoblake, a ponegdje je već u jutarnjim satima, ponajprije u Slavoniji i na nekim dalmatinskim otocima, bilo nestabilnosti. S dolaskom poslijepodneva, te su nestabilnosti postale učestalije, a proširile su se i na Istru i dobar dio Dalmacije.

Kako javlja portal Dalmacija danas, u kratkotrajnom, ali jakom grmljavinskom pljusku na meteo postaji Dubrovnik-Petka zabilježeno je čak 28 litara kiše po kvadratnom metru.

Nešto kasnije grmljavinski oblak se razvio južnije od Makarske. Na mjernoj postaji u Živogošću palo je 5 litara kiše po kvadratnom metru. Slično kao i u petak, popodne je u dijelovima Zagore došlo do jakog razvoja oblaka. Grmljavinska linija zahvatila je šire kninsko područje, sve do Drniša. U Oklaju je u kratko vrijeme palo 12 litara kiše i tuče po kvadratnom metru, Kijevo je dobilo čak 25 litara kiše. Temperatura se u kratko vrijeme spustila sve do 19 stupnjeva Celzijevih, javlja Šibenik Meteo.

Iza 15 sati nevrijeme je nastavilo jačati te je zahvatilo područje od Maslenice, preko Like do Gračaca. Čitatelji Dalmacije danas dojavili su jako nevrijeme s tučom u dijelovima južne Like. Prema posljednjim informacijama, tamo je temperatura pala na samo 17 stupnjeva. Kako kažu, autocestom na dijelu koje je zahvatilo nevrijeme se vozilo 40 km/h, stvorile su se kolone, a čak se upalila i rasvjeta.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.