Nezadovoljni Dujićevim ignoriranjem svi oporbeni vijećnici napustili Županijsku skupštinu

Nezadovoljni što im predsjednik Županijske skupštine Nediljko Dujić, nakon pauze koju su zatražili po završetku ‘aktualnog sata’, ne želi dati riječ, svi članovi Skupštine iz oporbenih redova napustili su dvoranu.

Pauzu je oporba tražila prije početka radnog dijela sjednice, Dujić im je odobrio pet minuta, ali nakon toga, kako je inače uobičajeno, nije dozvolio da iznesu što je dogovoreno tijekom pauze.

anita jaksic

– Od početka sjednice nas požurivalo zbog komemoracije Gordanu Baraki koja počinje u podne, a po našem mišljenju na dnevnom redu sjednice su neke važne točke i važne odluke o proračunu i koncesijama pa nikako ne želimo taj dio odraditi brzo i nekvalitetno. Htjeli smo nakon pauze zatražiti odgodu radnog dijela sjednice za neki drugi dan, kako ne bili ograničeni s vremenom i da nas nitko ne forsira. Svjedoci ste da nismo mogli doći do riječi kako bi izrekli naše zahtjeve. Izgleda nam da mi, kao oporba, nismo uopće potrebni na sjednicama, a ako bi se rasprava o prvoj točki rastegla do podne s kim ćemo raspravljati kada župan ode na komemoraciju – rekla je Anita Jakšić iz SDP-a.

Dok su još oporbeni vijećnici SDP-a, HNS-a, HSS-a, HSU-a, Loze, Mosta i Nezavisne liste Stipe Petrine, pokušavali izboriti svoje pravo na riječ, Dujić je počeo s prvom točkom dnevnog reda i dao riječ županu Goranu Pauku. Njegovo obrazloženje rebalansa proračuna malo tko je uopće čuo jer je u isto vrijeme cijela oporba bila na nogama i raspravljala međusobno i s Dujićem o svojim pravima, a potom i napustila dvoranu.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.