Nezaposlenih u županiji osam posto manje nego lani: Najviše radnika traže hoteli i zaštitarske tvrtke

Na području Šibensko-kninske županije krajem veljače posao je tražila 5.401 osoba, a poslodavci su tijekom tog mjeseca oglasili 724 slobodna radna mjesta. Po podacima Područne službe Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Šibeniku tijekom veljače na biro se prijavilo 423 novih tražitelja posla.

U odnosu na siječanj broj nezaposlenih manji je za skoro tri posto te za osam posto nego lani krajem veljače.

U siječnju su poslodavci u Šibensko-kninskoj županiji tražili tisuću radnika dok je u veljači potražnja pala, ali je za skoro stotinu radnih mjesta veća nego lani.

Aktualna potražnja za radnicima i danas je velika pa je tako otvoreno 136 oglasa za uslužna i ugostiteljska zanimanja, 54 za jednostavna prodajna i uslužna zanimanja te 47 oglasa za trgovačka i srodna zanimanja. U 27 oglasa traže se uredski i šalterski službenici, a u 26 građevinski radnici.

Među nuditeljima posla više radnika traže Obonjan Rivijera, Krka Belvedere, Hoteli Imperial u Vodicama, Hotel Miran u Pirovcu i Hotel Jadran u Šibeniku te zaštitarske tvrtke Klem sigurnost i Securitas Hrvatska. Sve aktualne oglase za slobodna radna mjesta pogledajte na LINKU.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.