Nezaposlenost nakon sezone polako raste pa se umjesto konobara i kuhara najviše traže građevinari

Krajem rujna na šibenskom birou bilo je prijavljeno 3.378 nezaposlenih osoba što je za 258 više nego u kolovozu, ali za čak 902 osobe manje nego što ih je bilo u rujnu prošle godine. Nezaposlenost je tako prošli mjesec bila veća za oko osam posto u odnosu na mjesec prije, ali je za 21 posto smanjena u odnosu na rujan 2017. godine.

Prošli mjesec zaposlene su 383 osobe što je za 17 posto više nego u isto vrijeme lani. Većina osoba zaposlena je na određeno vrijeme i to njih 316, a najviše je zaposlenih u obrazovanju što je očekivano s obzirom na početak nove školske godine. U prerađivačkoj industriji posao su dobila 32 radnika, a u  djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane njih 30.

Poslodavci su u rujnu tražili 692 radnika od kojih najviše, po 114 u građevinarstvu te u djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane.

Što poslodavci trenutačno traže posredstvom Zavoda za zapošljavanje provjerite OVDJE.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.