Ni najavljena akcija nije im digla nogu s gasa. 29 vozača policija ulovila u prekršaju

Ukupno 126 vozila zaustavila je šibenska policija u akciji koju je provela proteklog petka, s ciljem suzbijanja prebrze vožnje.

Tijekom petosatne akcije policija je ‘ulovila’ 29 vozača koji su nagazili gas, troje ih nije bilo vezano, te je sedmoro uhvaćeno u raznim drugim prekršajima.

– Obzirom na činjenicu da je akcija trajala samo 5 sati, statistički pokazatelji ove akcije, u odnosu na broj kontroliranih vozila, upućuje na činjenicu da je ova akcija imala preventivan karakter, a što je i krajnji cilj svake policijske akcije, tim više jer ih najavljujemo putem medija. Osim preventivnog, ova akcija je imala i represivan karakter na što upućuje broj utvrđenih prekršaja, posebno ciljanih prekršaja, jer i represija je vid prevencije u odnosu na neodgovorne sudionike u prometu – priopćeno je iz Policijske uprave šibensko-kninske.

Policija moli sudionike prometa da ne voze pod utjecajem alkohola ili droga, da poštuju ograničenja brzine, da koriste pojas i kacige te da ne koriste mobitel za vrijeme vožnje.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.