Još samo dva dana klimatološke zime

Ni u sudačkoj nadoknadi od dana više, ova zima neće proći kvalifikacije

Skoro smo ‘uskočili’ u proljeće, a sad nam veljača malo miksa zimu i jesen. Tako će biti i sljedećih dana, odnosno već je u noći iza nas, u kojoj je prošao brzi frontalni poremećaj, nagovješten preokret okretanjem na jugo. Baš kao noćašnja kiša i snijeg u unutrašnjosti i to jugo brzo će prestati, ali samo do subote.

Jutro je na šibenskom području pretežno oblačno s kišom i umjerenim sjeveroistočnim vjetrom. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Rogoznici, Pirovcu i na Žirju 9 °C, u Šibeniku, Skradinu, Vodicama, Murteru i Tisnu 8, u Primoštenu i Bilicama 7, u Drnišu i na Miljevcima 6, u Kninu 4, u Oklaju 3, a na Promini 2 °C.

Iznadprosječno toplo i vjetrovito, uz valovito more bit će danas u Dalmaciji. Kiše će još biti samo prema jugu Jadrana. Uz sjeverni i sjeverozapadni vjetar, na udare ponegdje i olujni, temperatura zraka poslijepodne uglavnom 14 ili 15 °C.

Na Jadranu će kiša u subotu uglavnom izostati, osim moguće poneke kapi na riječkome području. No od nedjelje do utorka kiše će biti u većini mjesta, ponegdje vjerojatno i u obliku pljuskova s grmljavinom. Puhat će često umjereno, ponegdje i jako jugo, osobito za vikend, a u utorak na sjevernom Jadranu znatno raste vjerojatnost za jaku i olujnu buru. Temperatura zraka bit će iznadprosječno visoka za kraj veljače i početak ožujka, osim u subotu ujutro, kada je poneki ‘minus’ pri tlu moguć i blizu mora.

I u prvim danima novoga tjedna bit će promjenljivo i relativno toplo, na Jadranu i vjetrovito – najprije uz jugo, u utorak na sjevernom dijelu i sve vjerojatniju buru.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRTVremenska prognoza by Silvio

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.