Tlo bogato vlagom

Niske temperature i bura dobro rashladili more: U Vodicama izmjereno tek 19 °C

Neuobičajno niske temperature zraka za sredinu ljeta izmjerene su rano jutros u regiji pa tako i na našem području. Prema mjerenjima AMP-ova najniže se temperatura zraka spustila u Bilicama i u primoštenskom zaleđu, točnije u Supljaku, gdje je izmjereno svega 13 °C, dok su se u ostatku županije one kretale u prosjeku od 15 do 20 °C, javlja Šibenik Meteo.

Kiša od prethodnih dana, bura i niske temperature zraka rezultirale su i padom temperature mora, osobito u zapadnom dijelu županije gdje se one kreću od prohladnih 19 u Vodicama do 22 u Šibeniku. Južnije od Šibenika temperature mora su ipak ugodnije pa se na Krapnju mjeri 23, a u Rogoznici 24 °C.

Kiša je prema mjerenjima agrometeorološke postaje dobro natopla tlo koje je trenutno dovoljno zasićeno s vlagom što je više nego odlično obzirom da će na sredini ljeta vegetacija prestati trpjeti sušu, a poljoprivrednici na nekoliko dana prestati navodnjavanje svojih kultura.

U naredna dva dana vrijeme će se djelomice stabilizirati pa će prevladavati djelomice do pretežno sunčano uz povremenu visoku i srednju naoblaku, osobito danas od popodnevnih do večernjih sati. Bura će postupno slabiti i uz obalu okrenuti na umjeren sjeverozapadnjak, sutra na maestral.

U subotu će se vrijeme ponovno pogoršati pa uz slabo jugo i jugozapadnjak očekuju se pljuskovi i neverini. Temperature do kraja tjedna neće se bitnije mjenjati i kretati će se od 19 do 26 °C.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.