Nisu traženi samo kuhari i konobari: U potragu za sezoncima uključio se i Hrvatski crveni križ

U prva tri mjeseca ove godine na sezonskim poslovima zaposleno je  568 osoba iz evidencije šibenskog Zavoda za zapošljavanje što je za 32 posto više nego u isto vrijeme prošle godine.

Poslodavci su u tom razdoblju tražili 1.618 sezonaca, a očekivano, najviše njih u djelatnostima pružanja smještaja, pripreme i usluživanja hrane. Trenutačno je na burzi rada skoro 500 oglasa, a još uvijek masovno zapošljavaju veliki turistički subjekti. Solaris tako traži još 80-ak radnika, vodička Olympia 60-ak, a više sezonaca traže i Hoteli Vodice te Marina Frapa. Sezonskog posla međutim ima i u drugim ugostiteljskim te hotelskim i ostalim vrstama smještaja od Rogoznice do Pirovca. Trenutačno zapošljava i Hrvatski crveni križ koji traži 30 radnica za potporu i podršku osobama starije životne dobi u nepovoljnom položaju u Kninu i okolnim kninskim selima.

Inače, krajem ožujka na šibenskom je birou bilo registrirano 5.325 nezaposlenih što je za 10 posto manje u odnosu na veljaču te za 22,5 posto manje nego u ožujku prošle godine.

Što poslodavci trenutačno nude provjerite OVDJE.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.