‘Noć muzeja’ ove će godine u Šibeniku, Drnišu i Kninu na poseban način podržati i NP Krka

Popularnoj manifestaciji ‘Noć muzeja’, koja će biti održana u petak, pridružio se i Nacionalni park Krka kao programska podrška muzejima Šibenika, Drniša i Knina koji su se za tu prigodu okupili pod nazivom ‘Muzeji-inovacije i digitalna budućnost’. Cilj je posjetiteljima predstaviti bogatu muzejsku građu kroz prizmu inovativne budućnosti, s obzirom na to da su u promociji kulturne baštine korištene nove tehnologije.

Posjetitelji će tako moći, od 14 do 17 sati, na Skradinskom buku vidjeti i detaljnije se upoznati s tradicijskim zanatima i industrijskom baštinom Krke. Naime, u vodenicama na kultnim slapovima bit će prezentirani stara kužina, mlin, mlinareva soba, tkalački stan, kovačija i štala, a postavljena je i izložba o hidroelektranama sagrađenima duž toka rijeke Krke.

U Gradskom muzeju Grada Drniša od 19 sati posjetitelji će moći uživati u foto-pričama u kojima će moći vidjeti prirodne ljepote Krke i kulturno-povijesne znamenitosti koje su snimali fotografi amateri Iva Matić, Ante Gverić i Tomislav Prpa. U kulinarskoj radionici bit će pripravljene razne tradicionalne slastice, čak i poneko jelo iz antičkog Rima. ‘Čarobna škrinja’ bit će zadužena za prezentaciju tradicionalne kovačije i staroga mlina.

Kninski muzej od 20 sati bit će otvoren za posjetitelje koji žele vidjeti izložbu pod nazivom ‘Srednjovjekovne utvrde na rijeci Krki u svjetlu novih istraživanja’ koja je rezultat suradnje NP Krka i Državnog arhiva u Šibeniku.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.