Noćas počinje šestosatni ‘lov’ na alkoholizirane i mlade prekšitelje u prometu

arhiva/ilustracija

U noći sa subote na nedjelju policija će provesti još jednu u nizu preventivnih akcija u prometu, ovaj put s naglaskom na provjeru alkoholiziranosti vozača te pojačanu kontrolu mladih vozača.

– Akciju provodimo radi podizanja razine sigurnosti u prometu, posebno u odnosu na smanjenje broja i posljedica prometnih nesreća koje uzrokuju alkoholizirani vozači, a sukladno našem Planu preventivnog i represivnog postupanja u cestovnom prometu za ovu godinu. Ciljanu akciju provodit ćemo u vremenu od 23 do 5 sati, a u nadzor prometa tijekom te akcije bit će uključen maksimalni broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema, koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa.kazala je Marica Kosor, glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske.

Prema njezinim riječima, policijski službenici će nadzirati vozače na lokacijama koje statistički, ali i iskustveno pokazuju kao ugrožene u pogledu činjenja prometnih prekršaja i prometnih nesreća zbog vožnje u alkoholiziranom stanju.

– Upozoravamo vozače da prije i u vrijeme vožnje ne konzumiraju alkoholna pića, te poštuju odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a čime značajno doprinose osobnoj i sigurnosti drugih sudionika u prometu, jer iz statističkih pokazatelja za proteklih deset mjeseci proizlazi da su alkoholizirani vozači na našem području skrivili ukupno 82 prometne nesreće, od kojih četiri s poginulom osobom, 35 s ozlijeđenim osobama i 43 prometne nesreće s materijalnom štetom, a mladi vozači pod utjecajem alkohola su prouzročili 18 prometnih nesreća, od kojih četiri s ozlijeđenim osobama i tri s poginulima, istaknula je Kosor.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.