Vozači oprez

Noćna akcija: Policija sa subote na nedjelju u lovu na pijane vozače

Na području Šibensko-kninske županije policija će u noći sa subote na nedjelju od 23 do 5 sati provesti ciljanu akciju usmjerenu na pojačani nadzor vozača pod utjecajem alkohola, a sve radi podizanja razine sigurnosti u prometu, posebno u odnosu na smanjenje broja i posljedica prometnih nesreća koje uzrokuju alkoholizirani vozači.

– Na nužnost ovakvih ciljanih akcija u prometu upućuju i naši statistički pokazatelji prema kojima se bilježi porast broja prometnih nesreća koje su uzrokovali vozači pod utjecajem alkohola, tako da je u proteklih jedanaest mjeseci na našem području zabilježeno 1.085 ovih prometnih nesreća u odnosu na isto razdoblje prošle godine kada je zabilježeno 1. 056 takvih prometnih nesreća, što čini porast za 29 prometnih nesreća. Osim toga, bilježimo i znatan broj prekršaja vožnje u alkoholiziranom stanju kojih je u proteklih jedanaest mjeseci zabilježeno ukupno 1.319, što upućuje na činjenicu da i pored čestih i ciljanih preventivno-represivnih akcija i upozorenja, bilježimo znatan broj vozača koji pod utjecajem alkohola ili droga upravljaju vozilima – priopćili su iz Policijske uprave šibensko-kninske.

U akciju će biti uključen maksimalni broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema, koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa. Policijski službenici će vozače nadzirati na lokacijama koje statistički, ali i iskustveno pokazuju kao ugrožene u pogledu činjenja ove vrste prekršaja, kao i prometnih nesreća zbog vožnje u alkoholiziranom stanju.

Iz Policijske uprave šibensko-kninske upozoravaju vozače da prije i u vrijeme vožnje ne konzumiraju alkoholna pića, te poštuju odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a što je jamac, kako njihove sigurnosti, tako i sigurnosti drugih sudionika u prometu.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.