Normaliziran promet autocestom, ali pažljivo ako krećete na put. Moguća je i poledica

Autocesta Zagreb – Split – Ploče, Rijeka – Zagreb, Paški i Krči most te državna cesta Karlovac – Gračac – Knin otvorene su za sve skupine vozila. Promet zbog snijega teče otežano kroz Gorski kotar i Liku, dok su u ostalom dijelu zemlje ceste mokre, vlažne i skliske. U priobalju puše jaka bura, povremeno sa olujnim udarima, a moguća je i poledica, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Na autocesti Draga – Šmrika i Jadranskoj magistrali između Bakra i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Zimski su uvjeti na većini državnih, županijskih i lokalnih cesta u Gorskom kotaru i Lici, uključujući staru cestu kroz Gorski kotar Zdihovo – Delnice – Kikovica.

– U središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj ponegdje ima magle. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću bez propisne zimske opreme – poručuju iz HAK-a.

U svom redovnom izvješću navode i kako je na autocesti Bregana – Lipovac, između čvora Okučani i Novska u smjeru Bregane, uočena grupa pješaka koji šetaju zaustavnim trakom, stoga mole vozače za  dodatan oprez.

hak videozid hak2

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.