Normalizirana vodoopskrba: Radnici šibenskog Vodovoda promijenili 500 brojila

U većem dijelu Šibensko-kninske županije, nakon otklanjanja brojnih oštećenja prouzročenih niskim temperaturama, uspostavljena je normalna vodoopskrba s izuzetkom pojedinih dijelova Dalmatinske zagore u kojima neka kućanstva zbog zamrznutih cijevi još uvijek nemaju vodu, potvrdili su iz šibenskog Vodovoda i odvodnje.

– Najteže je stanje u Dalmatinskoj zagori gdje je uslijed niskih temperatura došlo do puknuća velikog broja vodomjera. Radnici vodovoda dosad su promijenili 300-tinjak i očekuju još znatan broj intervencija nakon porasta temperature. Poneka kućanstva još uvijek nemaju vode, a znatan je i broj onih koji ne žive na tom području pa im je voda u šahtu samo zatvorena, a u sustavu zaleđena. U svakom slučaju stanje je puno bolje, ekipe su na terenu i nema većih problema, ali bez obzira na poboljšanje i dalje vrijedi uputa potrošačima da zaštite vodomjere kako bi se izbjegli nepotrebni troškovi, kaže Anita Vlaić, glasnogovornica šibenskog Vodovoda.

Na području od Žaborića do Ražnja radnici Vodovoda pregledali su 90 posto terena, promijenili 40-tak vodomjera, a pretpostavlja se da će ih, nakon prijave potrošača koji ne borave na tom području, biti potrebno zamijeniti još 200-tinjak.

Na području Vodica, Srime, Tribunja i Murtera promijenjeno je oko 70 vodomjera uslijed puknuća, a očekuje se, nakon naknadnih prijava, također još 200-tinjak.

Na području Jadrije , Zlarina, Prvića i Zatona promijenjeno je 30- tak vodomjera. Na području Stankovaca 10-tak, u Kistanjama i Đevrskama radnici Vodovoda promijenili su 50-tak vodomjera i očekuju još 20-tak, a na području Promine promijenjeno je 90, a sigurno će ih biti i više od 200.

Na širem području grada Šibenika do danas je zbog puknuća promijenjeno 200 vodomjera.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.