Nova Todorićeva objava: ‘Gospodine Ramljak, je li vam isti fond pomagao i u TLM-u?’

Ivica Todorić je u novoj objavi na svome blogu optužio Antu Ramljaka da je namještao bilance i to s ‘jasnim ciljem’, postavio mu pitanje u kojoj funkciji je bio na sastanku s ljudima iz Knaightheada prije no što je imenovan Vladinim povjerenikom za Agrokor, te ponovio da je ‘operacija’ s Lex Agrokor bila paravan za obezvrjeđivanje Agrokora kako bi se prodao u bescjenje, prenosi Večernji list.

‘Poštovani gospodine Ramljak, jučer ste jasno naglasili kako ste se s predstavnicima fonda Knighthead susreli još 30. ožujka, dakle prije donošenja Lex Agrokora jer ste, kako ste naveli, bili bliski situaciji oko Agrokora. Tko Vas je učinio bliskim Agrokoru? U kojoj ste funkciji, a tek ste 10. travnja imenovani izvanrednim povjerenikom, bili  na sastanku s ljudima iz Knaightheada? Zašto je to važno? Zbog činjenice da je vidljivo za koga ste namještali bilance! Bilance nije izradila revizorska kuća, nego Vaša uprava s jasnim ciljem. Također je važno da javnosti kažete jeste li s fondom Knighthead surađivali i prije tog vremena na poslovima u šibenskom TLM-u.

Znate li da je u slaganju i namještanju bilanci u kojima su uočljivi propusti u primjeni računovodstvenih i revizorskih standarda sudjelovala osoba iz fonda Knighthead uz pomoć Vlade Bošnjaka te još dvije osobe iz Agrokora? Ja imam takva saznanja i te ću osobe kazneno prijaviti za nedopustive računovodstvene manipulacije. Sve će otkriti vrlo bliska budućnost.  Kada bi zaista firme bile tako loše kako ih se pokušava prikazati, onda je svima jasno da ih nitko ne bi htio niti kupiti! Zašto bi bilo tko kupio nešto što ima negativnu vrijednost u milijardama kuna? Sada ćemo vidjeti, da li će se pojaviti ‘kupci’ i kroz nagodbu preuzeti kompanije!? Ako se pojave, onda je potpuno jasno da je cijela operacija s Lexom bila paravan za obezvrjeđivanje Agrokora kako bi se tako obezvrijeđen praktično darovao! Tada će biti kristalno jasno da neustavni Lex nije niti trebao biti izglasan i da je zastrašivanje javnosti stečajem da nije bilo Lexa zaista dimna zavjesa! Ono čega se ja najviše strašim jest scenarij u kojem će se firme koje smo moj menadžment i ja restrukturirali i konsolidirali, biti prodane u bescjenje, a one koje smo tek trebali restrukturirati, biti uništene! Gospodine Ramljak, ne skrivajte se iza političkih pokrovitelja iz Vlade, ovo su jednostavna pitanja na koja ćete morati odgovoriti, stoji u trećoj današnjoj Todorićevoj objavi, naslovljenoj ‘Zašto je Ramljak namještao bilance’.

Knighthead Capital fond vlasnik je dijela Agrokorovih obveznica, a predstavnik tog fonda je i u privremenom vjerovničkom vijeću, gdje zastupa interese imatelja obveznica, piše Večernji list.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.