Postupno sve toplije

Novi tjedan započeo nestabilno, ali prema vikendu će vrijeme sve više nalikovati na pravo ljeto

Novi tjedan započeo je umjereno do pretežno oblačno. Poslijepodne je moguć pokoji lokalni pljusak, a prema sredini tjedna temperature zraka postupno će rasti tako da bi za vikend ponovno moglo biti vruće.

Tek je u Golubiću jutros izmjereno 19 °C, dok su Miljevci, Dubravice, Žirje, Kijevo i Šibenik mjerili oko 20 °C. Knin, Drniš, Vodice, Skradin, Bilice, Zaton, Primošten i Putičanje bili su na 21, a najtoplije jutro bilo je u Pirovcu, Rogoznici i na Punta Planki gdje su izmjerena 23 °C.

Uz obalu će kroz jutro puhati umjerena do jaka bura koja će kasnije oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadni i zapadni vjetar. Temperature zraka od 21 do 26°C, u zaleđu od 18 do 24°C. Kiša je prvenstveno moguća u zaleđu, no ne treba isključiti ni moguće pljuskove na obali. Prema kraju dana doći će do raskidanja naoblake, pa će sljedeći dani biti pretežno sunčani i sve topliji.

Od četvrtka će vjetar okrenuti na jugozapadnjak, pa će tako nakon razdoblja ispodprosječne temperature zraka, u posljednjoj dekadi srpnja temperature ponovno biti prave ljetne.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.