NP Krka dobitnik dvije prestižne nagrade na međunarodnoj smotri turizma, krajobraza i filma

Turisti u Nacionalnom parku Krka/Šibenski portal

Javna ustanova Nacionalni park Krka dobitnik je nagrade Golden Interstas 2017. a ravnatelju Krešimiru Šakiću uručena je individualna nagrada Povelja Fest 2017. za izniman doprinos skladu čovjeka i biljnog i životinjskog svijeta, a time i razvoju turizma, na ovogodišnjem Interstasu – međunarodnoj smotri turizma, krajobraza i filma koja se održala proteklog tjedna u Solinu.

Prestižne međunarodne nagrade Zlatni Interstas i Povelja Fest već dugi niz godina u Solinu dodjeljuju  pojedincima, tvrtkama, turističkim zajednicama, javnim ustanovama i gradovima.

NP Krka nominirana je za Zlatni Interstas 2017. zbog sustavnog, stručnog i kreativnog rada i stalne brige za očuvanje prirodne ravnoteže i sklada čovjeka i biljnog i životinjskog svijeta, kao i zbog razvojnih programa kojima se promiče i obogaćuje ponuda Nacionalnog parka Krka namijenjena njegovim posjetiteljima.

F.E.S.T. i FIJET (europska i svjetska federacija turističkih novinara), koji su nominirali Krku, prepoznali su stručni rad cijelog tima na očuvanju prirodne i kulturnopovijesne baštine kao primarne zadaće, ali i na razvojnim projektima koji obogaćuju kvalitetu ukupne ponude a rezultiraju kontinuiranim porastom broja posjetitelja i boljitkom cijelog područja koje je pod utjecajem Parka.

– Ocjena je da time ne samo što potičete održivi razvoj turizma, koji se bazira na ravnoteži ekologije i ekonomije, u skladu čovjeka i prirode, već i znatno pridonosite prepoznatljivosti specifičnog turističkog proizvoda Hrvatske u svijetu. Time zasigurno pridonosite i ukupnoj međunarodnoj turističkoj razmjeni, a time i boljem razumijevanju među narodima i zemljama – piše u pismu nominacije koje je uputio predsjednik Međunarodne federacije festivala turističkog filma Vojko Pleština, glavni direktor manifestacije.

Zlatni Interstas i Povelja Fest te Festivalske nagrade i Grand prix dodijeljeni su na završnoj svečanosti u Solinu.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.