NP Krka organizira edukativne radionice. Naučite izraditi lutke od starih krpa ili ekološku kupku

Edukativne radionice ‘Znanjem do očuvanja’ bit će održane kroz ožujak i travanj u Drnišu i Skradinu u ispostavama Javne ustanove Nacionalni park Krka.

Prve ekološke radionice bit će održane već ovog petka s početkom u 18 sati u Drnišu, a dan kasnije u 18 sati u Skradinu.

Danica Šarić iz Šibenika vodit će radionicu izrade okvira za fotografije od kartona, koja će biti održana 5. travnja u 18 sati u Drnišu, odnosno 6. travnja u 18 sati u Skradinu.

Radionicu izrade domaćih i ekoloških kupki vodit će Ekološka udruga Krka, a Martina Brlenić i Leopoldina Herceg iz Varaždina, pokazat će kako se izrađuju lutke od starih krpa po principima valdorfske pedagogije. Radionice su na rasporedu 12. travnja s početkom u 18 sati u Drnišu, a u Skradinu 13. travnja također u 18 sati.

– S ciljem povećanja brige za okoliš, promjene nekih životnih navika i ponašanja te razvoja svijesti o alternativnim načinima proizvodnje Javna ustanova ‘Nacionalni park Krka’ od 2012. godine organizira predavanja i radionice u sklopu projekta ‘Znanjem do očuvanja’. Projekt je zamišljen kao niz edukativnih aktivnosti, ekoradionica i predavanja, s ciljem upoznavanja zainteresiranih, prije svega odraslog lokalnog stanovništva, s načinima na koje mogu utjecati na smanjivanje globalnog konzumerizma i odbačenim stvarima udahnuti novi život – izvijestili su iz NP Krka.

Inače, radionice su besplatne za lokalno stanovništvo, a prijaviti se možete na mail silvija.caleta@npk.hr.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.