NP Krka slavi rođendan: U kazalište stižu Četiri tenora, a ulaz u Park bit će besplatan sljedeći vikend

Nacionalni park Krka 24. siječnja proslavit će 34. rođendan, a tim povodom za članove Kluba prijatelja Krke pripremili su koncert Četiri tenora i šibenskih sopranistica Nere Gojanović i Tee Slavice uz klavirsku pratnju Gordane Pavić u šibenskom kazalištu te besplatan ulaz u park sljedeći tjedan.

Koncert će se održati na sam rođendan Nacionalnog parka s početkom u 20 sati, a 200 vlasnika važeće članske iskaznice Kluba koji se prvi jave, dobit će kartu za koncert koju će moći preuzeti u zgradi Javne ustanove NP Krka u Šibeniku uz predočenje osobne iskaznice Kluba prijatelja od 16. siječnja do isteka zaliha, svakim danom od 7 do 15 sati.

Uz slobodan ulaz u Park sljedeći vikend, zainteresirani posjetitelji moći će se pridružiti i udruzi Forca 08 iz Šibenika u šetnji od Skradinskog mosta do Skradinskog buka pješačkom stazom usječenom u desnu obalu Krke, idealnom za sve one koji žele doživjeti prirodu svakim svojim korakom. Polazak je u nedjelju u 11 sati kod recepcije Skradinski most.

U Skradinu će, također, 22. siječnja u 11 sati, u ispostavi Javne ustanove biti predstavljena knjiga Ante Jurica ‘Ravni kotari i Bukovica: naselja, sakralni objekti, utvrde i arheološki nalazi: kulturnopovijesni pregled’, a predstavljanje će pjesmom popratiti klapa Skradinke.

– Sa svoje 34, Nacionalni park Krka u najboljim je godinama, dovoljno zreo da zna što želi i kojim putom ići, u punoj snazi i produktivnosti, a još uvijek mlad i pun poleta. U proteklih tridesetak godina Javna ustanova Nacionalni park Krka definirala je i učvrstila svoja načela, koja se temelje na zaštiti prirode, održivom razvoju i edukaciji. Važno nam je da prirodni sklad sačuvamo za buduće generacije i razvijamo se u skladu sa zahtjevima modernog vremena i potrebama drevne rijeke – priopćeno je iz JU Nacionalni park Krka.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.