‘Obećanje Krki’: Čak 508 školaraca ispisalo svoje poruke za očuvanje prirode

Zahvaljujući kampanji ‘Moje obećanje Krki’ Javne ustanove NP ‘Krka’ provedenoj u rujnu, čak 508 školaraca dalo je svoje obećanje ‘dragoj Krki’. Djeca su poruke ispisivala na recikliranom papiru izrezanom u obliku listova koji će krasiti stablo u Centru kretanja u Laškovici te tako svakog posjetitelja podsjećati na obećanje koje svatko od nas može dati. 508 obećanja Krki je 508 bistrih promišljanja i poziva da i mi damo svoj obol u zaštiti prirode.

Kampanji se odazvalo 39 razrednih odjeljenja iz 36 osnovnih škola poput onih iz Drinovaca, Drniša, Knina i Kistanja do Šibenika i šireg gradskog područja. Svojim obećanjima Krki doprinijela i djeca iz zapadnijih dijelova županije iz Čiste Velike, Pirovca i naselja na otoku Murteru.

Moje obećanje Krki 1

Kampanja Moje obećanje Krki provedena je u cilju osvještavanja djece o odgovornosti koju imaju prema prirodi. U međusobnom odnosu povjerenja i poštovanja i čovjek i priroda imaju obostrane dobrobiti, a kroz obećanje Krki svako je dijete imalo priliku razmisliti o tom odnosu i obećati što će tijekom nove školske godine učiniti kako bi očuvalo prirodu. Kaže se da na mladima svijet ostaje i ova su djeca naši budući čuvari prirode. Zato su ih posjetili i pomogli im u promišljanju upravo čuvari prirode NP ‘Krka’.

Moje obećanje Krki 4

 Ako je suditi po obećanjima Krki, ne samo da će biti više radosti i cvijeća, već se možemo nadati i budućim odgovornim mladim ljudima i čuvarima prirode. Jer je obećanje Krki zapravo obećanje prirodi.

Moje obećanje Krki 5

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.